25.1.07

Αρρώστιας το ανάγνωσμα




Στην οικογένειά μου η κάθε μεταδοτική ασθένεια εξελίσσεται σύμφωνα με το φαινόμενο ντόμινο. Αυτή τη φορά η αιτία ήταν η ίωση που κυκλοφορεί, γαστρεντερίτιδα (you know, με πυρετό, vomit-μου φαίνεται λιγότερο αηδιαστική έτσι η λέξη- κλπ)


Ξεκίνησε λοιπόν την Κυριακή τα ξημερώματα ο βενιαμίν της οικογένειας, κατα τη διάρκεια της ημέρας τη σκυτάλη πήρε το δεύτερο κατα σειρά τέκνο της οικογένειας, την επόμενη κόλλησε ο προτελευταίος γιος, και την Τρίτη ήταν η μέρα για τον τέταρτο κατα σειρά και την πρωτότοκη κόρη, δηλαδή την αφεντιά μου. (αν αναρωτιέστε πόσοι είναι σ' αυτή την οικογένεια, σας πληροφορώ οτι είμαστε έξι παιδιά-δυο κορίτσια και τέσσερα αγόρια, οπότε μέχρι στιγμής έχει μείνει αλώβητη μόνο η αδερφή μου, τρίτη κατα σειρά ηλικίας)


Δεν μπορώ να πω, όλα τα είχαμε. Και πυρετό, και "εξαγωγές" (άτιμη κρεατόσουπα με ρύζι...) και ένα αίσθημα "τώρα εγώ να σηκωθώ ή θα σωριαστώ πάλι" σε συνδυασμό με το "βγάλτε αυτή την πέτρα απο το στομάχι μουουουου". Τι primperan πήρα προληπτικά, τι αφέψημα με δυόσμο (βοηθάει λεέι σ' αυτές τις περιπτώσεις), τίποτα. Τα ίδια χάλια. Όχι τίποτ΄άλλο, έχει έρθει και η μικρή ολλανδέζα στα πάτρια εδάφη για λίγες μέρες και δε θα προλάβω να τη δω! Για να μη μιλήσω για τις εκπτώσεις - αν και ύστερα απο το ποστ της
pieta θα το σκεφτώ πολύ να βγω στα μαγαζια, τουλάχιστον όχι πριν εξοπλιστώ με ικανοποιητική δόση ηρεμιστικών.


Οπότε, τί να κάνουμε οι άρρωστοι, στηθήκαμε μπροστά στο τελεβίζιον (μας είχε φέρει μια μικρή τηλεόραση η γιαγιά για να δούμε το Παραπέντε και επειδή λόγω της οικογενειακής επιδημίας δεν τολμάει να έρθει να την πάρει, την έχουμε ακόμα). Τι Κέρκυρα-ΑΕΛ είδαμε (σούπα το ματς), τι Τότεναμ-Άρσεναλ (αυτό ήταν παιχνίδι...), μέχρι και Μαρία η άσχημη είδαμε, αν και αυτό το τελευταίο, όπως και τον αγώνα της Κέρκυρας δεν αντέξαμε να το δούμε όλο.



Το κλου της υπόθεσης όμως ήταν το καλλιτεχνικό πατινάζ, που είχε στην ΕΡΤ και σχολίαζε ο κος Κωστάλας....I am speechless. Ο άνθρωπος είναι τρομερός. Καταρχήν, η φωνή του και η προφορά. Και καλά ρε παιδί μου να λέει με προφορά τα ονόματα των Άγγλων ή των Γάλλων αθλητών, άντε και των Γερμανών. Αλλά να λέει με προφορά και των Ρώσων; Και των Τσέχων, και των λοιπών σλαβο-πρωην ΕΣΣΔ χωρών; Είχα μείνει!



Πιο πολή φάση όμως είχαν οι σχολιασμοί που έκανε:


Παράδειγμα 1ο. Βγαίνει ενας, τώρα Ρώσος ήταν, Τσέχος, θα σας γελασω, να χορέψει με μουσική υπόκρουση ενα τάνγκο. Και φορούσε κάτι μαύρα με πούλιες και στρας και κάτι κόκκινα σα λειριά να κρέμονται ολούθε. Και σχολιάζει ο μεσιέ: "Ναι....Τώρα τί να πει κανείς; Μα είναι αμφίεση αυτή; Φανταστείτε αυτό τον κύριο να πήγαινε να χορέψει έτσι σε κάποιο μαγαζί που χορεύουν τάνγκο, δε θα τον δέχονταν, θα τον πέταγαν έξω! Ήθελα να' ξερα τί σκέφτονταν ο ενδυματολόγος και ο χορογράφος του όταν του πρότειναν αυτό το ρούχο"


Παράδειγμα 2ο. Αυτή τη φορά ήταν ένας Ρώσος, ο οποίος φορούσε, αν μπορείτε να το φανταστείτε τώρα αυτό, ενα πράμα σα παντελόνι ενωμένο με αμάνικο φανελάκι, μαύρου χρώματος αμφότερα, με ντεκολτέ μαργαρίτα ανοιχτό σχεδόν μέχρι τον αφαλό, και απο μέσα ρόζ πουκάμισο με λαχανί κουμπάκια και ένα λαχανί φουλάρι ριγμένο στον δεξί του ώμο... Είχαμε μείνει άφωνοι, όλη η ομύγυρη στον καναπέ. Πηγαίνουν και τα φλαμίνγκο τώρα να χορέψουν καλλιτεχνικό πατινάζ; Και ακούγεται και ο μεσιέ: "Καλά βρε παλληκάρι μου, αλλά αυτό τον φιόγκο τί τον ήθελες;"



Το φλαμίνγκο τελικά βγήκε πρώτο, τα έκανε και τα άξελ και τα τόλουπ όλα τέλεια, έκανε μάλιστα και τετραπλό τόλουπ με τριπλό αποτέτοιο συνεχόμενα - όλοι σχεδόν μποζουριάζονταν στο τετραπλό, αυτός άνετος, το έβγαλε στο τσάκα τσάκα.



Ουφ, το κούρασα μου φαίνεται το θέμα. Αααα, τώρα μου ήρθε: έχει βρει κανείς τη διαφήμιση της Aegean με το πινκ, την ψάχνω σε κανα youtube και δεν τη βρίσκω



Άντε καλή μας μέρα, και κουράγιο, αύριο είναι Παρασκευή...

13 σχόλια:

Blogaki είπε...

Περαστικούλια μικρούλα!
Τελικά αυτό το πατινάζ όλοι το είδαν εκτός από μένα!!!
Αντε σιδερένια!!!

Georgia είπε...

Ααααχ, πατινάζ... Τι μου θύμισες τώρα κουκλίτσα!! Πέρα από τις καταπληκτικές περιγραφές του Κωστάλα, θυμήθηκα και τις δικές μου επιδόσεις στο σπορ... ("Πώς σταματάωωωωωω???? Άααααααααα!" και άλλα τέτοια καλλιτεχνικά!) Όσο για την ιωσούλα, περαστικά σε όλους σας και προσέξτε μην κολλήσετε και την τρίτη σε ηλικία αδερφή!! Φιλάκια, ελπίζω να νιώθεις ήδη καλύτερα!

snikolas είπε...

Τα περαστικά μου. Μα καλά βρε καλά μου παιδιά… “Μαρία η άσχημη”; Μα είναι δυνατόν;

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά
Βάλε schiller - πιες και κάνα αναβράζον και θα είσαι πέρδιξ.

Καταχρώμαι της φιλοξενίας για να
σας υπενθυμίσω οτι το πατινάζ τα σπάει ως άθλημα.

Ανώνυμος είπε...

Καταχρώμαι της φιλοξενίας once more

Γεωργία κάνεις και πατινάζ, είπες ?
Ριψοκίνδυνο - είχα σπάσει χέρι έτσι
κάποτε

bicoutti είπε...

Μόνη θεραπεία αναβράζον "Ξεκούραση" των 500mg και σιροπάκι "Υπομονή" 2 κουταλιές της σούπας ανά τετράωρο τουλάχιστον! Μιλάω εκ πείρας.
Το μόνο καλό με τις ιώσεις ήταν ότι έβρισκες θέση στο λεωφορείο το πρωί για τη δουλειά, αφού οι μισοί ήταν κρεβατωμένοι :-)
Ιαματικά μάκια!

Spyros είπε...

xaxaxaxa
Katheste mprosta stin tileorasi kai me seira ypsous? :D
perastika..!

Gogo είπε...

Ax vre mikri, tin patises e...
Pws tha pame gia tennis twra??
;-)

Ax egw auti tin eikona sas sto saloni tin exw sto mialo mou!
XA!

ka8y είπε...

περαστικάαααααααααααααα

btw το link προς την pieta δεν δουλέυει, έχει κάτι Http και com άσχετα μέσα! -πάντως το είδα, πολύ καλό!

proserpina είπε...

@blogaki: merci mademoiselle, merci (τι με λες! έχει τόση πέραση το άθλημα; και δε του φαινότανε...)
@georgia: αχ κι εγώ είχα προσπαθήσει μια φορά να κάνω και βέβαια δεν αντιμετώπισα πρόβλημα "πως σταματανεεε" διότι πολύ απλά δεν ξεκίνησα ποτέ - σαν την κότα πήγαινα, γύρω γύρω, αγκαλιά με την κουπαστή...Η τρίτη σε ηλικία αδερφή δεν τη γλύτωσε τελικά (αν και απέφυγε τη nausea, μόνο πυρετό είχε)
@snikolas: Νικόλα μου κατάλαβες σε τι απελπισία βρισκόμασταν εκείνο το βράδυ...μέχρι και "Ήρθε κι έδεσε" είδαμε (δέκα λεπτά το πολύ, ούτε αυτό καταφέραμε να το δούμε ολόκληρο...μα τι χάλι είναι τούτο;)
@theo: καταχράσου την με την ησυχία σου (τον Schiller δεν τον δοκίμασα τελικά, δεν μπορούσα να ακούσω τίποτα, ούτε καν Koop - χοχχο, την είπα την κακία, ε, μας έχουν πρήξει πια μ' αυτούς τους κλώνους των Pink Martini και των Nouvelle Vague - όχι οτι αυτοί είναι παραδείγματα πρωτοτυπίας αλλά τεσπάν)
@bicoutti: καλή η συνταγή και ωραίο αυτό με το λεωφορείο - get your space!!!
@spyros: βεβαίως! και το ίδιο και στο φαγητό: πρώτα τρώω εγώ, μετά ο δεύτερος, μετά η τρίτη, ε, όπως καταλαβαίνεις τον τελευταίο τον έχουμε στείλει στη Σομαλία με τους φίλους του
@gogo: αααχ αυτό το τέννις...την εικόνα που λες ελπίζω σύντομα να τη δεις απο κοντά (αμα δεχτείς να δεις το Νέμο ή έστω τους Απίθανους...)
@ka8y: takk (τώρα μπορεί να γράφεται με με ενα k αλλά τεσπαν) το λινκι το διόρθωσα!

proserpina είπε...

ωχ τα κόλλησα τα σχόλια - συγγνώμηηη

Χρίστος είπε...

Περαστικά! Και να μην πας αύριο δουλειά!

proserpina είπε...

Ευχαριστώ Χρίστο (σήμερα όμως πήγα στη δουλειά...)