10.3.07

Κι ό,τι ζήσαμε προβάλλεται με φόντο την πλατεία

Αποδέχομαι την πρόκληση της σαύρας και του μπλογκακίου και σηκώνω το γάντι (α, ρε, τί με βάζετε να κάνω, ύστερα απο πεντάωρη ιερά εξέταση απο supervisor, γρια γυναίκα με στραμπουληγμένο αστράγαλο και ξεβιδωμένο ώμο - τί τα'θελα εγώ τα τεννις;)

Λοιπόν, ξεκινάω:

1. Nostalghia


No comments


2. Seven Samurai


Διότι ωραίο και το Ραν, αλλά αυτοί οι σαμουράι είναι το κάτι άλλο - αγαπημένος μου αυτός με το ωραίο καρέ μαλλάκι και τα φαρδιά παντελόνια.


3. Casablanca


Γιατί πάντα μου άρεσαν οι σκληροί άντρες με καρδιά μαρουλιού...play it again, Sam.


4. Mystic River


Για τις ερμηνείες των Σον Πεν, Τιμ Ρόμπινς και Μάρσια Γκευ-Χάρντεν και για το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε (και όχι το παραμορφωμένο σενάριο - ειδικά η τελευταία σκηνή είναι τελείως διαφορετική).


5. Veronica Querin


Η ερμηνεία της Μπλάνσετ είναι απίστευτη, και η ταινία τόσο ρεαλιστική - στη σκηνή της δολοφονίας της, στο τέλος, είχα μείνει, νόμιζα οτι ήμουν στο δρόμο, δίπλα στο κόκκινο αυτοκίνητό της και κοίταζα μέσα απο το παράθυρο τη Βερόνικα νεκρή...


6. The Shawshank Redemption


Διότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Ο Τιμ Ρόμπινς τρομακτικά πειστικός (για άλλη μια φορά) και ο Μόργκαν Φρήμαν, ως συνήθως, συμπαθέστατος.


7. In the name of the father


Τρεις λέξεις μόνο: Ντάνιελ Ντει Λούις. Και ο ηθοποιός όμως που έκανε τον πατέρα του, πολύ καλός.


(σιγά μην έγραφα μόνο επτά)

8. I am Sam


Γιατί ο Πεν είναι ηθοποιός. Fullpoint


9.La fille sur le pont


Για τη γλυκύτατη Vanessa Paradis, την πανέμορφη ασπρόμαυρη φωτογραφία και κυρίως για τον Auteuil (κολλήματα είναι αυτά...ωραίος είναι και στο Apres vous και βεβαίως στο Huitieme jour)


10. Pride and prejudice (η σειρά του '95 του BBC, όχι η πρόσφατη ταινία με την αχώνευτη)


Μιας και μιλάμε για κολλήματα, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Colin Firth ως Mister Darcy (και ο νέος Ντάρσυ, μια χαρά είναι, ο παλιός όμως...όσο να 'ναι, είναι αλλιώς)


11. Dear Frankie


Τρίτωσαν τα κολλήματα για σήμερα, το όνομα του τρίτου είναι Gerard Butler. Είναι στην ίδια κατηγορία με τον Μπόγκαρτ, που λέγαμε παραπάνω (θα πέσει φωτιά να με κάψει). Ναι, ο ίδιος είναι που παίζει τον Λιονάιντας στο 300. Αίσχος, αίσχος (βλέπω τον γκρινιάρη να φορτώνει, χοχοχο). Επανερχόμαστε: Είναι τόσο γλυκιά ταινία! Και τα χρώματά της είναι τόσο ωραία...Ακόμα και η Γλασκώβη φαίνεται πανέμορφη - και η σκωτσέζικη προφορά όλα τα λεφτά :)


12. I love you to death

Και μια τρελλή κωμωδία για να κάνουμε happy ending. Ο Kline αίσχος με το μουστάκι, ο River Phoenix ως Ντίβο αλλά κυρίως οι Keanu Reeves - τζόβεννο- και William Hurt -με μαλλί ως τη μέση, αν είναι δυνατόν- ως πρεζόνια. Καλύτερο σημείο της ταινίας: οι δυο τελευταίοι στη σκηνή με το ρόπαλο του μπέιζμπολ :roooofl:

Μου βγήκε λίγο παραπάνω, να το αφήσω; Ωπ, ξέχασα ενα:

13. Finding Nemo


Αν και έχουν γίνει ομηρικοί καβγάδες στο σπίτι για το ποιά ταινία είναι καλύτερη, ο Νέμο ή οι Απίθανοι, εγώ ψηφίζω Νεμοοοο (είχα βγει και Gill στο τεστ, μη ξεχνιόμαστε!)


Πετάω το μπαλάκι στους:

gogo
ka8y
pixelicious
sozjo
flareman
Χρίστο
Σπύρο Σεραφείμ


(all photos by imdb.com)

====================================================
Update:Επειδή απ'οτι είδα η sozjo έχει ήδη πάρει πρόσκληση, προτείνω για αντικαταστάτες τους

streetspirit
snikolas
ή όποιον άλλο θέλει.

Γιααα πάμε να σας δω!

11 σχόλια:

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

Στο μυαλό μου, έρχονται αμερικάνικες ταινίες που πέφτουν τζάμια. Στην Aμερική τις ταινίες τις φτιάχνουν με ψυχίατρο, καλύπτουν βασικά ένστικτα, ανεξήγητα, υπόγεια. Mου αρέσει η ανατριχίλα, η γοητεία του τρόμου, θα δούμε κροκόδειλους, καρχαρίες, μας φοβίζει το άγνωστο, θα δούμε εξωγήινους. Tα θέματα δεν έχουν καμιά σημασία, οι πλοκές είναι ίδιες, το αληθινό θέμα είναι ο φόβος, η αγωνία, η καταστροφή, ο κρότος.
Όχι τα θρίλερ και τα σπλάτερ.
Μ’ αρέσουν τα Matrix, Fight Club, Cinderella Man, Αλέξανδρος, 300, οι martial arts ταινίες, αυτές για τη γενιά των μπίτνικς, οι Επικίνδυνες αποστολές, ο Τζέιμς Μποντ, το Γεράκι της Μάλτας, Πέμπτο στοιχείο, Έκτη αίσθηση, ο Ταξιτζής...
Σε πόσες ταινίες, άραγε, χρωστάμε τη ζωή μας;
Achtung! Action! Γύρισμα!

snikolas είπε...

Nemo, το καλύτερο cartoon ever. Όοοοοχιιιι δεν είμαι προκατειλημμένος που έχει να κάνει με ψάρια και νερό! ;)

proserpina είπε...

@Σπύρο: "Στην Aμερική τις ταινίες τις φτιάχνουν με ψυχίατρο" χεεεεχεχε. Το Cinderella Man το έχω δει, ωραίο! Α, και μιας και μιλάμε για Μποντ, ποιά η γνώμη σου για τον Daniel Craig;-)

@snikolas: lol! Μα, δεν είναι καταπληκτικό; Και πώς έχουν κάνει έτσι να φαίνεται το νερό, σαν πραγματικό χωρίς όμως να ξεχνάς οτι βλέπεις cartoon - αμα θέλετε μπορώ να σας το αναλύσω, έχω δει όλα τα έξτρα, απ'έξω τα έχω μάθει!

JoaN είπε...

s eyxaristw poly gia to petagma toy gantioy, alla 8a arghsw ligaki na to foresw...

snikolas είπε...

Τα extras τα έχω και την ταινία τα έχω κάνει διπλωματική μου!!! ;)

proserpina είπε...

@joan: με την άνεσή σου!

@snikolas: χεχε - εγώ σκέφτομαι να τα επεκτείνω σε μεταπτυχιακό/διδακτορικό roooofl

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

καλός ο Craig, διαφορετικός, αν μη τι άλλο, αλλά προτιμώ... τη νέα Aston Martin του! Την έχω δει από κοντά, την οδήγησα κιόλας στα γυρίσματα του Casino και το έγραψα σε ένα προηγούμενο CAR magazine. Εκεί γνώρισα και τον Daniel. Πολύ ok άτομο, και καθόλου ψωνισμένος.

proserpina είπε...

Σπύρο σου βρήκα συνοδό για το επόμενο γύρισμα Bond movie!!! χοοχοχοχο

Gogo είπε...

Mr Darcy theos, ksereis o kainourgios e, me ta mallia....
Tha apantisw sintoma mikroula!

Unknown είπε...

πώς να χωρέσεις μόνο 7 ή 13 ταινίες;;;) είναι πολύ δύσκολο, πάντως ο νέμο είναι φοβερός, βλέπω έχεις και ένα κόλλημα με τους Τιμ Ρόμπινς και Σον Πεν, όπως και γω ;)

proserpina είπε...

@gogo: ;-)

@street spirit: αα, απο κολλήματα άλλο τίποτα. Μα, δεν είναι καταπληκτικοί; Ο Ρόμπινς στο Σκοτεινό Ποτάμι ήταν τρομακτικός! Και ο Πεν βέβαια, πώς παίζει έτσι ρε παιδί μου...α, και στο Καρλίτο έπαιζε ωραία, στο Σαμ πάλι, τι ερμηνεία ήταν αυτή!