30.4.07

It's such a perfect day

Μια μέρα που ξεκίνησε με 3 ώρες ύπνο μόνο...Μια μέρα γεμάτη ένταση, η οποία στην κατάληξή της με βρήκε με έναν απίστευτο πονοκέφαλο...Αφού εξάσκησα τα social skills μου στο msn μέχρι τα μεσάνυχτα περίπου (παιδιά πολύ μου άρεσε, να 'στε καλά, once again:)) έπεσα ξερή για ύπνο, προσπαθώντας να μη σκέφτομαι τί με περιμένει την επόμενη...

Ύστερα απο ενα ωραίο 8ωρο ύπνου, μια νέα μέρα ξεκινά. Ηρέμησε proserpina, δεν είναι τίποτα, μια συνάντηση με το αφεντικό είναι. Ε, έχεις μείνει λίγο πίσω αλλά οι άνθρωποι είναι ευγενέστατοι και σε έχουν πάρει με καλό μάτι (θες να ελπίζεις). Δεν είναι τόσο τρομερό. Στο κάτω κάτω μπορεί, για άλλη μια φορά, να μη συμβεί τίποτα, και να πάει άδικα όλη η αγωνία και η ένταση.

Φτάνω στο γραφείο, όλα ήρεμα...Η ηρεμία πριν την καταιγίδα, σκέφτομαι (και βάζω ως παρασύνθημα στο messenger). Ο πονοκέφαλος με ξαναπιάνει (και δεν περνάει με φαγητό, Λεφτέρη (sic) μου). Την καθορισμένη ώρα η συνάντηση κορυφής ξεκινά. Όλη η ομάδα σύσσωμη κατευθύνεται προς τον κοντινότερο χώρο συνεδριάσεων (στην προκειμένη στον εξωτερικό χώρο του κυλικείου). Δίπλα σε ανυποψίαστους φοιτητές που παραγγέλνουν καφέδες και αραβικές πίτες, τέσσερις τρελλοί συζητάνε για randomisation και χρόνους κυτταρικού κύκλου, visualization των όγκων και γενικώς βελτίωση του ούτε-το-γιοφύρι-της-Άρτας-να-τανε κώδικα. Περνάνε 2 ώρες και κάτι κάτω απο τον ήλιο, και η ευχάριστη συντροφιά αποφασίζει να το διαλύσει.

Λεωφορείο, μετρό και αποβίβαση στο Σύνταγμα. Μια συνάντηση που δεν έγινε, και χωρίς καλά καλά να καταλαβαίνω τί κάνω κατευθύνομαι προς τη στάση του τραμ. Μπαίνω στον Θουκυδίδη και το ταξίδι αρχινά. Mika στο iPod και τα μυαλά στα κάγκελα...Μόλις στίψει προς Φλοίσβο πατάω το κουμπί. Κατεβαίνω. Κατευθύνομαι προς τη θάλασσα. Φυσάει λίγο, έχει και συννεφιά και το χρώμα της είναι ελαφρώς προς το γκρι. Προχωράω προς ενα χώρο σαν εξέδρα που απο πίσω έχει παγκάκια. Πάω να καθήσω, έχω σχεδόν φτάσει, όταν βλέπω εναν μελαμψό τύπο να με προσπερνάει, κρατώντας μια φωτογραφική μηχανή. Ο φίλος του στη στιγμή έχει καθήσει στο παγκάκι και αυτός τον φωτογραφίζει με θέα τη θάλασσα. Για να τη στείλει στους δικούς του πίσω, σκέφτομαι, να δουνε πώς περνάει, και χαμογελάω απο μέσα μου. Στέκομαι παραδίπλα και τους βλέπω να φωτογραφίζονται και να γελάνε. Πιο κει ένας τύπος καπνίζει καθισμένος στη μηχανή του, κοιτώντας προς τον Πειραιά.

Το μάτι μου παίρνει πιο δεξιά ενα λιμανάκι με κάτι βάρκες της κακιάς ώρας (που σύγκριση με τη μαρίνα, αριστερά, η οποία απο μακριά μοιάζει με ενα μάτσο όρθιες άσπρες οδοντογλυφίδες). Κλείνω τη μουσική, κι ας είχε μόλις αρχίσει το αγαπημένο μου κομμάτι (Let down, that is). Βγάζω τα γυαλιά ηλίου (για να βλέπω τα χρώματα καλύτερα - πολύ Οδυσσέα Ιωάννου άκουγα μικρή και με έχει επηρεάσει) και προχωράω προς τη χάλια μαρίνα.

Προσπερνάω καμια δεκαριά θαρραλέους με μαγιό, καπέλο και ρακέττες και ανεβαίνω στο τσιμέντο. Απιθώνω την τσάντα με το λάπτοπ στα βραχάκια και καρφώνω το βλέμμα απέναντι. Ενα μεγαλούτσικο σκάφος κατευθύνεται προς τη μαρίνα. Μια παρέα σκάφων έχει μαζευτεί γύρω απο κάτι, στ' ανοιχτά. Ενα ιστιοπλοϊκό σκάφος κάνει βόλτες. Δεξιά αχνός ο Πειραιάς και ο ήλιος συνεχίζει να κρύβεται πίσω απ' τα σύννεφα. Ξαφνικά νιώθω το στόμα μου να είναι τεντωμένο, οι άκρες των χειλιών μου έχουν καρφωθεί προς τα πάνω. Χαμογελάω; Πότε το έκανα αυτό και δεν το πήρα χαμπάρι; Οι άκρες παίρνουν την κατιούσα. Χαζή είσαι παιδάκι μου; Χαμόγελο ξανά. Κοιτάω και ξεχνιέμαι. Κοιτάω και παίρνω βαθιές εισπνοές. Τι ανακουφιστικό...

Η ώρα περνάει και ένα ζευγαράκι έρχεται και κάθεται μεταξύ εμού και του Πειραιώς. Αμαν βρε παιδιά, μου κόβετε τη θέα. Μετά απο λίγο παίρνω άλλη μια βαθιά εισπνοή (for the road) και σηκώνομαι. Συνεχίζω προς τα δεξιά. Τα παπούτσια μου χώνονται απαλά στην άμμο (ε, ρε και να 'ξερε η αδερφή μου πού ταξιδεύουν τα asicsάκια της σήμερα). Ένας τύπος ψαρεύει με ενα τεράστιο καλάμι (δεν τον βλέπω όμως να πιάνει τίποτα). Προσέχω να μην πατήσω πάνω στις πατημασιές που έχουν αφήσει κάτι πουλιά στην άμμο (απ' ότι έκοψα τα αποτυπώματα μάλλον περιστέρια ήταν πάντως, ασε που δεν είδα κιόλας κανένα γλάρο να τριγυρνάει).

Προσπερνάω μια στάση του τραμ, τους κοιτάω απο κάτω που περιμένουν να έρθει - θέλω να μπω στη επόμενη, στο Πάρκο Φλοίσβου. Άλλη μια βαθιά εισπνοή και ανεβαίνω πάνω. Βλέπω ανθρώπους με τους οποίους ήμουν στον ίδιο συρμό πριν. Μόνοι τους, σε ζευγάρια, με μωρά στα καρότσια ή πάνω σε ποδήλατα. Άλλοι πάνε, άλλοι γυρίζουν. Η ζωή κυλάει χαλαρά, δίπλα στη θάλασσα. Περνάω το κτίριο του Φλοίσβου και ανοίγω ξανά τους Radiohead. Transport, motorways and tramlines, starting and then stopping, taking off and landing...


Βρε, πόσο πιο κοντά είναι ο Πειραιάς τώρα! Ενώ προχωράω παράλληλα με τις γραμμές το μάτι μου πιάνει το πάρκο. Το τραμ μου έρχεται, σε πέντε δευτερόλεπτα θα είναι στην αποβάθρα, την οποία δεν βλέπω ακόμα. Δε βαριέσαι. Απότομη στροφή αριστερά χωρίς φλας (παραλίγο να πατήσω ενα συμπαθέστατο σκύλο απροσδιορίστου ράτσας με φίμωτρο, ο κύριός του τον είχε αφήσει να προχωράει λυτό και αυτός ακολουθούσε μερικά μετρα πίσω). Πάρκο. Μικρό, χαριτωμένο, με κίτρινα λουλουδάκια παντού. Μια βαθιά εισπνοή κι εδώ. Λίγος κόσμος, άλλοι με μωρά πάλι, άλλοι με σκυλιά, κορίτσια με ξασμένο μαλλί, ένας τύπος με ξυρισμένο κεφάλι μιλάει στο κινητό. Ο σκύλος που τη γλύτωσε πριν πάει γυρεύοντας, έρχεται συνέχεια δίπλα μου αλλά μου κρατάει μούτρα, κοιτάει όλο κάτω, παρά τις παρακλήσεις μου.

Στροφή δεξιά και πάμε προς την αποβάθρα. Σα να σουρουπώνει σιγά σιγά. Οι Radiohead συνεχίζουν With no alarms and no surpises, no alarms and no surpises, silent
. Το τραμ θα έρθει σε 8 λεπτά. Τραβάω το hold, >>|, >>| και I'm on a roll, I'm on a roll this time, I feel my luck could change (άλλαξε, άλλαξε)... it's gonna be a glorious day (είναι ήδη, dear). Το τραμ ήρθε. Πιάνω θέση με θέα τη θάλασσα. Εισπνέω και πάλι βαθιά. Βρε χαζή, στο τραμ είσαι, δεν είσαι πια στη θάλασσα. Ε, και; Ξέρεις τί ωραίο που είναι; Παίρνω άλλη μια, έτσι για να μάθει.

Τα γκάζια του Creep μου τρυπάνε τ' αυτιά. But I'm a creep, I'm a weirdo. What the hell am I doing here? I don't belong here. Λάθος γλυκέ μου Thom. That's exactly where I belong. Το τραμ έχει αφήσει πια τη θάλασσα. Στον Άγιο Κοσμά άνθρωποι τρέχουν στο διάδρομο, παίζουν ποδόσφαιρο, κάθονται πιασμένοι στο γρασίδι και κάνουν εκτάσεις. Στα 5x5 παρακάτω οι αθλητές έχουν χωριστεί και έχουν στρωθεί στις πάσες (οι νέοι χωριστά, οι γέροι άλλο πράμα). Στο καινούργιο village τα αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να μαζεύονται. Στη στάση περιμένει να πάρει το τραμ με την αντίθετη κατεύθυνση η κοπέλα με τα κοντά μαλλιά με τις κόκκινες αντάυγιες που ανέβηκε κάπου στην Αχιλλέως. Νιώθω όπως τότε που είχα πάει στην Πάτμο και έβλεπα όλη μέρα τους ίδιους ανθρώπους, στο κάστρο, στο λιμάνι, στη θάλασσα, στα μαγαζιά. Κόσμος κάθεται σε ενα καφέ με ωραίες ξύλινες καρέκλες με θέα ενα μικρό κήπο με στρογγυλά κουρεμμένα θαμνάκια. Περνάμε την τεράστια γέφυρα-promenade des Kallitheais και μετά τη γέφυρα-επέκταση της Συγγρού. Προσπερνάμε μερικές στάσεις ακόμα, φτάνει η ώρα να κατέβω.

Προχωράω στο δρόμο για το σπίτι. Οι αγαπημένοι μου λένε το τελευταίο τους τραγούδι. Rows of houses, all bearing down on me, I can feel their blue hands touching me.. Περπατάω στη μέση του δρόμου. Τραγουδάω μαζί τους στα aaah aaah aaah και ανασαίνω και πάλι βαθιά. Oh, God, I love my town. Ο Thom συνεχίζει. Immerse your soul in love.
Repeat. Repeat. Φτάνω στο σπίτι. Ανοίγω τη σιδερένια πόρτα. Μια τελευταία βαθιά ανάσα και χτυπάω το κουδούνι

30 σχόλια:

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

πολύ ωραίες εικόνες. Να είσαι καλά και να μην ξεχνάς να ανασαίνεις.
But I'm a creep, I'm a weirdoοοο.

unlearn... είπε...

Χαμογέλα proserpinaki!!!!
ουαααααχχαχαχαχααααα!!!!!
Τι ωραία, τι καλά!

γιολελειντιτιιιιι!!!!

Γκρινιάρης είπε...

Όμορφα με ταξίδεψες...

Να χαμογελάς συχνά! :)

proserpina είπε...

Τι λες, τα καταφέρατε να διαβάσετε όλο αυτό το σεντόνι; Ήρωες, ήρωες! :))

@σπύρο σεραφείμ: χεεχε, μου θυμίζεις το ανέκδοτο με την ξανθιά που τη βρήκανε αναίσθητη διότι χαλάσανε οι μπαταρίες απο το walkman της στο οποίο έπαιζε η κασέττα: "εισπνοή...εκπνοή" Και επί του θέματος (πώς κ δεν το άκουσα αυτό σήμερα; θα ήταν στα >>| φαίνεται) Breathe, keep breathing, don't lose your nerve...

@unlearn: γιολελέιντι! χαμογελάω, χαμογελάω :)

@γκρινιάρης: θα το βάλω κι αυτό στην κασέττα, χιχι. Α, και μιας και με διαβάζεις εδώ, να θέσω ξανά το αίτημά μου: Γκρινιάρη φέρε πίσω τα σκιουράκια! loooool

Γκρινιάρης είπε...

Χαχα!
Κάτι θα κάνουμε...

Μήπως να κάνεις αίτηση να φέρουν σκιουράκια και στο πάρκο του Φλοίσβου;

Desposini Savio είπε...

καλά με το τελευταίο σου μ'έστειλες...
immerse your soul in love... για μένα αυτό το κομμάτι είναι στα τοπ 10 που έχω λατρέψει ever.

καλό μήνα

ggk είπε...

Καταπληκτική περιγραφή και από ότι βλέπω πολύ σημαντικό να μένεις κοντά στη θάλασσα. Και το Soundtrack καταπληκτικό, δεν μπορώ να πω.
Δεν ξέρω αν είχες πάει και εσύ αλλά τους Radiohead τους είχα δει όταν είχαν έρθει στην Αθήνα.. δυνατή εμπειρία!

Φαίη είπε...

Μ' έκανε να νοσταλγήσω την Αθήνα το κείμενό σου,με ταξίδεψε.Νά 'σαι καλά!

exitmusician είπε...

Ό,τι και να πω είναι λίγο. Ξέρεις πόσες φορές έχω κάνει αυτή την "απόδραση" (με διαφορετική έστω διαδρομή); Και μάλιστα με Let Down και Exit Music στο repeat; Ιδιαίτερα όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά ήταν η μοναδική άμεση διέξοδος. Μιλάμε για λύτρωση.

Και να σου πω κάτι; Συνήθως τα πράγματα πάνε καλύτερα από ό,τι σκεφτόμαστε. Ειδικά όταν οι σκέψεις μας γίνονται στο βαθύ σκοτάδι πριν την αυγή...

Αλλά ρε παιδάκι μου πού κολλάνε οι Radiohead με τον Mika;

proserpina είπε...

@γκρινιάρης: μμμ λίγο δύσκολο το βλέπω, πού να σκαρφαλώσουν στο πάρκο Φλοίσβου; Στους θάμνους; (οκ, είχε κ κάτι πεύκα, αλλά τα παραλείπω για να υποστηρίξω καλύτερα το σχόλιό μου)

@desposini savio: faaaaade ooooout agaiiiiin, αααχ αχ αχ, και μένα είναι στα τοπ 10

@ggk: δεν τους είχα δει. Είναι όντως πολύ ωραίο να μένεις κοντα σε θάλασσα...Σκοπεύω να μείνω και πιο κοντά πάντως (#3 στους στόχους της proserpinas)

@φαίη: ευχαριστώ :) Με τις αράχνες τί απέγινε; Θα επιχειρήσω να κάνω μια ερμηνεία στο ποστ, έρχομαι στο μπλογκ σου! ;)

@exitmusician: εχμ, ρεζίλι έγινα στον Radiohead lover, ντρέπομαι looool. Κοίτα, σίγουρα δεν κολλάνε, ή μάλλον κολλάνε - έτσι χαρουμενί που είναι ο Μίκα, και με ζέστη, μέσα σε τραμ, στριφογυρίζοντας στην πόλη, ξέρεις τί ωραία που πήγαινε; Tα Ring ring, Happy ending (εκτός απο τα πολυακουσμένα Relax και Grace Kelly) ταιριάζανε μια χαρά! Ε, μετά που έπιασα θάλασσα, που φύσαγε, που ήταν συννεφιασμένα, που ήταν...άλλες καταστάσεις τέλος πάντωνε, ε, εκεί τον έκλεισα το νεαρό. Μου φαινότανε χαζοχαρουμενί πλέον. Το Let down πάντως είναι τεεεελειο (ειδικά εκεί που αρχίζει τη δεύτερη φωνή πεθαίνωωω), είναι το αγαπημένο μου κομμάτι του OKC (και γενικώς των Radiohead) - είναι το τραγούδι παντός καιρού για μένα. Όσο για τη δεύτερη παράγραφό σου, κι εγώ εκεί τείνω να καταλήξω...:))

ka8y είπε...

Με ταξίδεψες μικρή μου!! Φιλάκια!

Φράνσις είπε...

Ωραία βόλτα.Λατρεύω το creep, αυτό σου λέω μόνο. Οταν τ'ακούω ανατριχιάζω.I'm also a weirdo, I'm from planet Marfan. Στην επόμενη βόλτα ν'ακουσεις Red hot chilli peppers- desecration smile και other side. Για να θυμασαι ν΄αλλάζεις όχθη...

Aggelos Spyrou είπε...

Proserpina, Περιδιαβαίνοντας... 0:)

Gogo είπε...

Poli wraio keimeno...
Ax, ftiaxtika!

Blogaki είπε...

Ευχαριστούμε για τη βόλτα θεία Προσερπίνα!!
Την επόμενη φορά να μας πάρεις και παγωτό!! :))))

sunday είπε...

Ε ε εκδρομή! Αυτό μου ήρθε στο μυαλό. Παγουράκι είχες;
χιχιχαπςιφσδνχ135178. Και την επόμενη φορά χωρίς το laptop, τσάμπα βάρος. 8D

JoaN είπε...

ti kalo post! sentoni ayto? xo xo xo

0comments είπε...

Μωρ' τι ωραία βόλτα ήταν αυτή;
Να σε πω την αλήθεια, έχω 2 χρόνια στην Αθήνα (σε κανα μήνα την κάνω) και μόνο προχτές πρόκοψα να κάνω κάτι ανάλογο.
ΚΑΛΟΜΗΝΑ!

[Germanos] είπε...

radiohead ???

Τετοιες μερες ο κοσμος ακουει pink floyd και Joy Division

proserpina είπε...

@ka8y: μερσί! :)

@auburn kate: ωραίο και το Οtherside αλλά δε θέλω να αλλάξω όχθη! Μια χαρά ήταν! Και το Road Trippin θα ταίριαζε τώρα που το σκέφτομαι...

@aggelos: θέλω να γίνω Άγγελος στη θέση του Αγγέλου χεεχεχε >:)

@gogo: είδες πώς σας φροντίζω; :)

@blogaki: παρακαλούμε :) Πώς; Παγωτό; Μαλλί της γριάς δε θέλετε; Κούνιες στο Έδεμ; Τς τς τς loooool

@sunday: παγουράκι όχι, το ξέχασα στο σάκο με την πυξίδα χοοχοεπικλφδβ8971 rooofl Ο κομπιούτορας πάντως πολύ βάρος, όντως, μου έπεσε η πλάτη...

@joan: ε, ήταν σεντόνι το ποστ...υπέρδιπλο κιόλας loooooool

@0 comments: καλωσόρισες! Και μένα πολύ μου άρεσε η βόλτα :p Καλά, κι εγώ 24 είμαι στην Αθήνα, προχτές πρόκοψα να κάνω κάτι ανάλογο looool

@[germanos]: χεεεχε, ψυχεδέλεια ακόμα, ε; Κάτι σε Editors έχω, σου κάνει; Archive; :D

Unknown είπε...

Φτάνω στο σπίτι. Ανοίγω τη σιδερένια πόρτα. Μια τελευταία βαθιά ανάσα και χτυπάω το κουδούνι

repeat!!!
Μια μέρα που ξεκίνησε με 3 ώρες ύπνο μόνο...
(ξαναέριξα κέρμα, θέλω να την ξανακάνω την βόλτα)
:):):):):):):):):)

proserpina είπε...

:):):):):)
Εδώ ρε συ κάθομαι εγώ και το ξαναδιαβάζω...Θα το κάνω συχνά απο δω και μπρος...μα είναι τόσο κοντά, και δεν το είχα κάνει ποτέ...:)

[Germanos] είπε...

ετσι...

Σου προτείνω και πιο μακρινες βόλτες

Οταν εχεις χρόνο πάρε το 171 και πηγαινε Βάρκιζα

proserpina είπε...

Χεεχε, αφήναμε παράλληλα σχόλια ο ένας στο μπλογκ του άλλου :))

171 ε; Το σημειώνω, ευχαριστώ!

pietà είπε...

Μια χαρά βολτίτσα... Η αλήθεια είναι ότι καθώς διάβαζα το σεντόνι, ένιωσα μια ενόχληση στα πόδια... Πολύς δρόμος μανίτσα μου!!!

exitmusician είπε...

Δεσποινίς Περσεφόνη, έχετε πρόσκληση για 7 ταινίες!

proserpina είπε...

@pieta: η ενόχληση στα πόδια είναι μάλλον επειδή έγραψα λάθος το όνομα του τραμ που πήρα. Δεν πήρα τον Θουκυδίδη ο οποίος πάει όλο παραλία, τον Αριστοτέλη πήρα τελικά, ο οποίος πάει Σύνταγμα-ΣΕΦ. Στην πραγματικότητα 2-3 στάσεις περπάτησα μόνο...

@exitmusician: κύριε exitmusician θα σας τη γλυτώσω τελικά, έχω ήδη γράψει 7 ταινίες εδώ, χεχε

Unknown είπε...

όπως έλεγε και φοβερός Πανούσης, αλήθεια τι είχε πιει ο Λου Ριντ όταν το 'γραψε σαγκρία;;;;;)να 'χεις πάντα υπέροχες μέρες και να ακούς υπέροχες μουσικές, είναι και δικοί μου αγαπημένοι και το ξέρεις ;)

RealityOverdose είπε...

Ok. Κλείνω την οθόνη και βγαίνω για βόλτα. :)

proserpina είπε...

@street spirit: ωραία η σαγκρία, χεεχε. Ευχαριστώ για τις ευχές, όσο για το οτι είναι και δικοί σου αγαπημένοι, ε, δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς :)

@realityoverdose: ωραία :) Πού πήγες βόλτα; Προς Οίτη μεριά ή κάπου πιο κοντά; :)