10.5.07

0 comments

Εχμ, ήρθε η ώρα να υλοποιήσω αυτή την ιδέα που στριφογυρίζει στο μυαλό μου εδω και κάτι μήνες. Αφού πέρασα διαδοχικά απο τα στάδια του άμετρου ενθουσιασμού, της απλής αποδοχής και της απογοήτευσης, είπα να το γράψω (sic) αυτό το ποστ, να ξεμπερδεύουμε, να μάθω μια και καλή αν ήταν όντως καλή η ιδέα ή όχι.

Η εν λόγω ιδέα είναι να κάνω ενα ποστ που να περιέχει ποστ άλλων (εξ' ου και το sic παραπάνω), τα οποία όμως να μην είχαν πάρει ούτε ένα σχόλιο. Μηδέν, null, τίποτα.

Ανέκαθεν μου κινούσαν το ενδιαφέρον αυτά τα "ταπεινά και καταφρονεμένα" των ποστ. Αυτά που κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Κατά τη γνώμη μου, είναι θέμα συγχρονισμού τις περισσότερες φορές. Διευκρινίζω βέβαια οτι δεν κρίνω την επιτυχία ενός ποστ απο τον αριθμό των σχολίων που θα μαζέψει. Είναι κι αυτό βέβαια μια ένδειξη, αλλά τις πιο πολλές φορές δε σημαίνει τίποτα.

Μάζεψα λοιπόν μερικά πολύ ωραία ποστ, τα οποία και σας παρουσιάζω παρακάτω. Έχω βρει κι άλλα, πιθανότατα θα έχει κι άλλα μέρη αυτό το αφιέρωμα.



Ξεκινάμε λοιπόν με ενα ποστ του γκρινιάρη, μεσούντος του περασμένου θέρους, στο οποίο κάνει μια πολύ καίρια παρατήρηση...


Αναρωτιέμαι… Αν τα γεγονότα στον Λίβανο είχαν γίνει χειμώνα, ή φθινόπωρο, πόσες "διαδηλώσεις συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο Λιβανέζικο λαό" θα είχαν γίνει μέχρι σήμερα; Πόσες απεργίες της ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα είχαν ανακοινωθεί; Πόσες εργατοώρες θα είχαμε διαθέσει απλόχερα για να αποδείξουμε τα φιλειρηνικά μας (ή αντι-Αμερικανικά μας;) αισθήματα;

Ενώ τώρα, ησυχία. Λίγες μικρές διαδηλώσεις στην πρεσβεία του Ισραήλ, κι αυτές κυρίως από Λιβανέζους μετανάστες. Κι όμως εδώ και 20 ημέρες εκεί κάτω πεθαίνουν παιδιά και γυναίκες. Εκδιώκονται άνθρωποι από τα σπίτια τους, γίνονται μετανάστες στην ίδια τους τη χώρα. Και αντί να αποκλιμακώνεται η ένταση, η Κοντολίζα δηλώνει το αμίμητο «μια βιαστική εκεχειρία δεν είναι η σωστή λύση»!

Που είναι τώρα οι συμπαραστάτες των Παλαιστινίων και των Ιρακινών; Που είναι οι stop the war; Το αίμα των Λιβανέζων έχει άλλο χρώμα, άλλη σημασία; Δεν νομίζω. Αυτό που διαφέρει είναι ότι είναι καλοκαίρι. Είμαστε φιλειρηνιστές, είναι αλήθεια, και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Αλλά είμαστε διατεθειμένοι να το διαδηλώσουμε τρανταχτά μόνο θυσιάζοντας ώρες δουλειάς. Γιατί όταν στην μπαλάντσα μπαίνουν οι διακοπές και η ξεκούραση, όταν αυτά συμβαίνουν ενώ εσύ αράζεις στην παραλία ή πίνεις το καφεδάκι με τους κολλητούς σου, είναι δύσκολο να βγεις στους δρόμους...


Συνεχίζουμε με ένα ποστ του αγαπητού Narita, το οποίο αδυνατώ να χαρακτηρίσω, απλώς διαβάστε το:


Αύριο

Αύριο θα ξυπνήσω και με το ένα μάτι θα δω το μέλλον. Θα ανάψω το νέο κερί με άρωμα βανίλια και θα φωνάξω την μοίρα. Θα ανοίξω το νέο μου παράθυρο με θέα τη θάλασσα και θα της δείξω. Θα της χαμογελάσω και ποτίζοντας τα λουλούδια που γεμίζουν το μπαλκόνι μου θα λέω ιστορίες. Για ήλιους που ξεχάστηκαν και άστρα που πλημμύρισαν τους τοίχους. Για δάση καταπράσινα που θάφτηκαν ξανά στο γκρι. Για όλα όσα μου ταξαν οι λέξεις μα δεν έζησα. Για παράπονα γαλάζια που δε πίστεψα. Για εικοσι τρία κάποτε που πρόδωσα. Για ασπρόμαυρα δρομάκια που μου κλέψανε. Για δώδεκα ζευγάρια αναμνήσεις που διέγραψα. Για μια φορά που γέλασα. Για ένα άρωμα ζεστό που με νανούριζε. Για πέντε ευχαριστώ που μου χαρίσανε και μ' αγάπησαν. Για νι φορές που έκλαψα. Για άσπρα όνειρα που δάνεισα. Και όταν αυτή λυγίσει και τη φιλήσω στο μέτωπο θα ανοίξω και το άλλο μάτι μα θα τα κλέισω γρήγορα για να μην δουν τίποτα


Ακολουθεί ενα μινι ποστ απο την
pixelicious, ποιητική εκδοχή του mood άλλα θέλω κι άλλα κάνω, πώς να σου το πω


pixelicious' words of wisdom

She says: "Could I have a sip from your beer?"
She thinks: " 'cause that's the closest I'll get to kissing your lips..."


Και κλείνουμε γι' αυτή τη φορά, με ενα ποστ της Gogo, στο γνωστό στυλ που την καθιέρωσε στη μπλογκόσφαιρα,


Έχω μια μανία με τα πατούμενα


Αυτό το καταπληκτικό "ζευγάρι" το συνάντησα σε ένα κατάστημα Berska, όπου το φόραγε η κυρία του διπλανού δοκιμαστηρίου. Σε όλους σας θα έχει τύχει να δοκιμάζεται ένα ρούχο και να βλέπετε τα πόδια αυτού που βρίσκεται στο δίπλα δοκιμαστήριο. Όπως θα φαντάζεστε εκεί που δοκίμαζα και γω κάτι και χρειάστηκε να σκύψω ΤΑ ΕΙΔΑ (BRRRR)!
Κάνετε κέφι να φορέσετε τις καουμπόικες σας μπότες και το καλοκαίρι??? Υπάρχει η λύση!!! Μόνο που δε ρώτησα την κυρία που μπορείτε και σεις να το βρείτε αυτό το αριστούργημα, μάλλον δεν ήθελα να χρειαστεί να ξαναβγάλω μια τέτοια φωτογραφία...



19 σχόλια:

maria λεμονατη! είπε...

το μεταποστ...

[Germanos] είπε...

Ενδιαφέρον

Ειχε και το μπλογκάκι ενα καλό με 0 κόμμεντς , θα το βρω και θα σου πω ποιό

unlearn... είπε...

Δηλαδή τώρα επειδή εσύ βαριέσαι να γράψεις θα πέρνεις τα ποστ των άλλων και θα τη βγάζεις έτσι?Και έτσι θα γλιτώσεις νομίζεις?Τςτςτς...τι να σου πω....

Λαλαλααα....!!

Ωραία, σοβαρά τώρα, ωραία ιδέα!
Θα έχουμε έτσι την ευκαιρία να διαβάσουμε πράγματα που μας έχουν ξεφύγει ή που δεν τα βρήκαμε ποτές...πολύ καλό.Και ναι όντως έχω παρατηρήσει κι εγώ οτι συνήθως τα πιο αξιόλογα ποστ μαζεύουν απο καθόλου εως ελάχιστα σχόλια.Περίεργο ε?Ίσως να είναι και καλύτερα, αμα ένα ποστ τα λέει όλα ίσως δε χρειάζεται να προσθέσεις κάτι, δε χρειάζεται πάντα να γεμίζουμε το τόπο με κόμεντς...Εγώ πολλές φορές κάνω βόλτες και διαβάζω και αν δεν έχω κάτι να πω τότε απλά φεύγω.


...χμμμ....ε πως σου φαίνεται το κόμεντ μου?Έγραψα για να γεμίσουν όλα τα ποστ χωρίς κόμεντς...παπαπα...μαζέψτε με...καλά φεύγω....ολε ολε...οεο...λαλαλαααα....!!!






γιολελεϊντιτιιιιιι!!!!

JoaN είπε...

συμφωνώ με unlearn σε όλες τις σκέψεις που έκανε :
-βαριεσαι και τα πηρες ετοιμα, χο
-ειναι καλό γιατί βλέπεις ποστ που μπορεί να σου ξέφυγαν
-το ότι δεν έχουν σχόλιο δεν λέει απολύτως τίποτα (μπορεί να τα λέει όλα κλπ κλπ

δεν έχω τι να τραγουδήσωω τι να πω σαλαλα)

JoaN είπε...

(πάλι δεν αφήσαμε σχόλιο στα πστσ...)

snikolas είπε...

Ωωωωωχ! Τώρα θα σου κάνουν μήνυση που τους πήρες τα posts! Ωωωωωωχχχχχ…. Καλοκαιριάτικα φυλακή… ωωωωωχχχχχ θα κάνει και ζέστη! :p

Aggelos Spyrou είπε...

Χμμμμ.... Ενδιαφέρον... 0:)

proserpina είπε...

@maria λεμονάτη!: αααπαπα, δεν τα ξέρω εγώ αυτά τα πράματα του διαβόλου! loooool Καλώς ήρθες :)

@germanos: ο,τι πείτε, herr Theo.

@unlearn: βρε δεεεε με παρατάτε λέω γω, με φάγατε, βαριέμαι και βαριέμαι! Με έχουν καλέσει 6 μέχρι στιγμής για το ερωτηματολόγιο, αμα φτάσουνε τους 10 θα το σκεφτώ (χοοοοχοοχοχοχχ) Σοβαρά τώρα, όπως λες, ίσως είναι τα καλύτερα αυτά τα ποστ, ίσως και όχι, ίσως αγγίξανε αρκετό κόσμο αλλά όχι με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήσουν σχόλιο. Το θέμα δεν είναι να πάει κανείς να γράψει τώρα ενα σχόλιο στα ποστ αυτά, απλώς σας τα παραθέτω ως δείγματα του εν λόγω φαινομένου (μα τί λέω πάλι ο ηλεκτρολόγος;;;)

@joan: εσένα σε παραπέμπω στην αποπάνω απάντηση μανδάμ! Οοοορίστε μας! Είπε κάτι η μια, η άλλη μη χάσει, συμφωνεί λέει! Αααντε απο κει που θα με βγάλετε και αργόσχολη!


Αααχαχαχχχ, είπα αργόσχολη και θυμήθηκα τη φάση απο τον Καλό Λύκο του Αρκά: είναι ο λύκος ο οποίος είναι ερωτευμένος με την προβατίνα, ένας φίλος του, σκύλος μάλλον, πιο κοντός και καφε, πολύ λεχρίτης, και η εν λόγω προβατίνα.


Προβατίνα: Δε σε θέλω λέμε, και πάρε και το φίλο σου τον αργόσχολο απο δω.
Λεχρίτης σκύλος: Άντε απο δω μωρή που θα με πεις και αργόσχολο! Αργόσχολη είσαι εσύ ρε! Εσύ που δουλεύεις όλη μέρα και είσαι σκλάβα στο αφεντικό σου! Εγώ ΚΑΘΟΜΑΙ όλη μέρα!
Καλός Λύκος: Εεε μα αυτό σημαίνει αργόσχολος!
Λεχρίτης σκύλος: Ε; Αργόσχολος δεν είναι αυτός που σχολάει αργα;


@snikolas: τί λες Νικόλαμ, μισές δουλειές κάνουμε; Έχω πάρει γραπτή άδεια (ε, καλά, μεσω mail εννοώ, άντε και μέσω msn) απ' όλα τα παιδιά!!! Αμ πώς! Ζέστη θα κάνει ούτως ή άλλως γι αυτό ανέβασε κανα βιντεάκι λέμεεεεε :D

@aggelos spyrou: έτσι είναι αν έτσι νομίζετε :)

Unknown είπε...

Τέλεια, απίστευτα έξυπνη(σλουρπ) ιδέα ξαναλέω...
Και το κείμενο μου απλά θα το χαρακτήριζα καλλιτεχνικά αρτιότατο (ξαναλέω επίσης...)
:):):):)
αααα τα παπούτσια δεν κατάλαβα...τέλεια έιναι...

unlearn... είπε...

Λαλαλα.Επίσης ξέχασα να ρωτήσω και αυτό που ήθελα και το θυμήθηκα τώρα...μουαχαχαχαααα!!

Εσύ άφησες σχόλιο σε αυτά τα ποστ?
Σκέφτηκες να αφήσεις?

Ή σκέφτηκες να τα ποστάρεις η ίδια με τη δικαιολογία των μηδενοκομεντ ποστς και γι αυτό δεν άφησες για να μη χαλάσεις την καταπληκτική ιδέα σου? (έλα προσπαθώ αλλά δεν τα καταφέρνω να είμαι σοβαρή για πολύ ώρα...)

(Λοιπόν το βρήκα! (είμαι φοβερή μιλάμε) (ατς) θα σε αρχίσω στις ερωτήσεις απεδώ κι απεκεί και θα απαντάς εσύ ανυποψίαστη και θα τις μαζέψω στο τέλος ούλες και θα τις κάνω ποστ αντι του ερωτηματολογίου.....μπουαχαχαχαχααααα!!!)

proserpina είπε...

@narita: με δουλεύεις κατάμουτρα (ξαναλέω)... είσαι μεγάλο ψώνιο (ξαναλέω επίσης...)
:):):)
Για τα παπούτσια δε θα το σχολιάσω...

@unlearn: ναι, το ανυποψίαστη μου άρεσε πιο πολύ...Εγώ απο τα ποστ αυτά είχα διαβάσει μόνο του Ναρίτα (αλλά είχα μείνει έτσι :-|, δεν μπορούσα να πω τίποτα) και της pixelicious (αλλά πάλι, σε μια τέτοια ατάκα τί να πεις; Μπραβο, ωραία τα λες; ). Τα άλλα τα βρήκα ψάχνοντας, και, όχι, δεν άφησα σχόλιο για να μη χαλάσει η ιδέα!

Gogo είπε...

Wraio, poli wraio to concept entelei Ersiii!!

Kala, ekei pou elega ta sxoliasw ti wraio to keimeno tou narita, mou petaei oti itan wraia AYTA ta papoutsiaaaa

Panaia mouuuuu! Ma kala, oi geladarisses sou aresounn ;-)))))

Φράνσις είπε...

Θα συμφωνήσω με την πρώτη προλαλήσασα!Το μεταποστ! Η μαλλον η πινακοθήκη των ποστ της κυρίας του κατω κοσμου.Οποοτε διαβλέπω άλλο είδος άγχους να μας πιάνει τώρα. Είναι τα παραληρήματά μας τόσο αξιανάγνωστα ωστε να τα μνημονεύσεις εσύ; Ως γνωστόν ξκαθε πραξη αναγνωσης αναγεννά το κείμενο. Περιμένω ως Λαζαρος! χαχαχαχαχαχ.τα σέβη μου δεσποσύνη.Αλλα ε΄χεις εξαφανιστέι απ΄το λημερι μου, γιατί έτσι;

Γκρινιάρης είπε...

No comments.

ggk είπε...

Μπράβο σου prosperina με τις ωραίες ιδέες. Δεν σου κρύβω όμως ότι σοκαρίστικα με το post του γκρινιάρη γιατί είχα ξεχάσει εντελώς τον πόλεμο στον Λίβανο. Ντροπή μου γμτ.

Unknown είπε...

είσαι ψαχτρούλα τελικά, υπάρχουν πολλά διαμάντια κρυμμένα στην μπλογκόσφαιρα ;)

exitmusician είπε...

Γουστάρω metablogging! Πάντως νομίζω ότι η βασική εξήγηση γιατί μερικά posts έχουν 0 comments είναι ότι μπορεί να έγιναν όταν τα αντίστοιχα blog είχαν μόλις ανοίξει.

Υπάρχουν όμως και posts με "δύσκολα" ή εξειδικευμένα θέματα στα οποία πολύς κόσμος τυχαίνει να μην έχει άποψη ή να βαριέται να δημιουργήσει μια γνώμη εκείνη τη στιγμή.

proserpina είπε...

@gogo: merci για το compliment ma chere! Ε, μα είδες, ο άθλιος; Του αρέσαν λέει...

@auburn kate: σιγά μην αγχωθείτε κιόλας! Με ενα μωβ λύνεται το πρόβλημά σας: σας βάζω και πρώτους πρώτους μάλιστα, και σούπερ ντούπερ εισαγωγή μπονους!!!

@γκρινιάρης: 0 comments :)

@ggk: ευχαριστώ, ευχαριστώ (ψωωωνιο). Κι εγώ όταν είδα το ποστ του έπαθα, οχι τόσο επειδή είχα σχεδόν ξεχάσει τον πόλεμο στο Λίβανο αλλά κυρίως για αυτό που λέει. Έχει τόσο δίκιο...όλοι το βόλεμά μας κυττάμε...

@street spirit: ψαχτρούλα κατα το γυριστρούλα; χεεεχεχχ. Εσύ με έχεις παιδέψει πολύ, ψάχνω, ψάχνω, είναι και πολλά τα άτιμα!

@exitmusician: σίγουρα μερικά δεν έχουν σχόλια γιατί είναι τα αρχικά ποστ του εκάστοτε μπλογκερ, το χειρότερο όμως είναι να ανήκουν στην κατηγορία που λες, της απουσίας άποψης ή της βαρεμάρας....Πωω τί ζώα γινόμαστε ώρες ώρες Θεέ μου...

pietà είπε...

Καλό!!!
Μπράβο σου!

(έχω κι εγώ νομίζω ένα...και έχει πλάκα, γιατί εμένα μου άρεσε πάρα πολύ αλλά μάλλον κανείς δεν το κατάλαβε.....!!!)